top of page

Publieksreacties

Bas Kalkman

Op 31 januari de eerste voorstelling van DUTSJ gezien. Alice Faber interviewt toeschouwers. Acteurs brengen deze verhalen tot leven door improvisatievormen. De mensen-verhalen alleen zijn al boeiend. Het spelen ervan geeft een extra, spannende en vaak verrassendedimensie. Het is geweldig wat de acteurs doen én zij laten de verhalenverteller - voor wiezij spelen - schitteren door hun vertolking. De vormgeving is goed en de begeleidende live muziek van Annemarie de Bie maakt het af.

Wilma Brinkman

De kracht van verhalen komt tot leven bij Dutsj.Ontroerende, grappige en betekenisvolle verhalen, ze komen allemaal voorbij.Alice weet de kern van het verhaal te raken en Dutsj is meesterlijk in het verbeelden ervan. In het publiek wordt je meegenomen in het verhaal van de ander en op het podium vindt de (ont)-moeting plaats van groeien, scheppen en creëren. Het verhaal komt tot leven, prachtig en verbindend.

Hans van der Veen

Ik was bijzonder gecharmeerd én onder de indruk van de avond. Knap hoe Alice op vriendelijke maar doortastende manier haar publiek weet aan te sporen tot reacties. Ook bij moeilijke gevallen weet ze antwoorden vrij te krijgen. De theatergroep speelt er handig op in. Ook het enthousiasme is groot.Persoonlijk heb ik me achteraf gerealiseerd dat ik door de vlotheid van Alice gemakkelijk geneigd was mezelf bloot te geven. Ben ik nou zo naïef of is Alice zo geraffineerd?Het verhaal wat ik vertelde leverde in de daaropvolgende pauze wel weer reacties op uit het publiek: men schoot mij aan om iets nader toe te lichten. Dat zou vervelend kunnen zijn. Maar in mijn geval was het plezierig dat mijn partner zelf ten tonele verscheen om zijn kant van het verhaal te vertellen en de heftigheid van mijn verhaal iets kon nuanceren.Al-met-al was ik zeer tevreden met de voorstelling. Een aanrader. Hoop hen binnenkortweer te zien!

Wendy Bruins

Wat een leuke voorstelling was dat! Het was vooral spannend wie er uit het publiek gekozen werden om zijn verhaal te doen. Fascinerende verhalen werden er verteld, Alice plukte ze zo uit het publiek en de verteller zat op een speciale stoel zodat iedereen het goed kon zien en horen. Dat ze dat deden zonder ongemakkelijkheid was vooral te danken aan Alice Faber die de interviews met gemak en komische wending af kon nemen. Ook het teruggespeelde toneel door 5 acteurs en een muzikante over datzelfde verhaal kwam vol overgave en hilariteit, ga zo door.

Please reload

bottom of page